Η συγγραφέας κ. Χρύσα Σαββάκη στο σχολείο μας, με αφορμή τη γιορτή για την παγκόσμια ημέρα του Παιδικού Βιβλίου

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Απρίλιος  2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα που γεννήθηκε ο σπουδαίος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, την Πέμπτη 4/4/2024 φιλοξενήσαμε στο χώρο μας,μια συγγραφέα, αλλά και αρθρογράφο και παρουσιάστρια πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα το βιβλίο, την κυρία Χρύσα Σαββάκη, Διευθύντρια του 3ου Δ.Σ.Ναυπλίου.

Αμέσως μας συνεπήρε με τη ζωντάνια της, με τη θετική της αύρα! Μας μίλησε για την αγάπη της για τα βιβλία, για το πώς ξεκίνησε να γράφει και εμείς κρεμόμασταν από τα χείλη της!  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο βιβλίο της: «Ο πύργος των μεγάλων εξελίξεων».

Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης με θεατρικό παιχνίδι και δραματοποίηση παρουσίασαν τον εν λόγω βιβλίο και κέρδισαν το χειροκρότημα μαθητών και δασκάλων αλλά και της ίδιας της συγγραφέος που εξεπλάγη από την υπέροχη αυτή παράσταση των παιδιών που απέδωσαν ζωντανά ό,τι η ίδια είχε φτιάξει με τη φαντασία της γράφοντας το συγκεκριμένο βιβλίο.

Η συζήτηση μαζί της είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρασύροντας τα μικρά μας να δουν τον κόσμο και τις ομορφιές της ζωής και το μέλλον μέσα από τα δικά της μάτια, τα μάτια ενός ανθρώπου με ευαισθησία και πνευματικό πλούτο. Η ομορφιά, άλλωστε, είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει, που μπορεί να τη δει!

Όταν ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε την κυρία Σαββάκη, της χαρίσαμε φωτογραφίες και το λογότυπο του σχολείου μας καθώς και μια κάρτα που δημιουργήσαμε οι ίδιοι ευχαριστώντας την για το όμορφο “ταξίδι” που μας πρόσφερε στον κόσμο του βιβλίου!

Παρακάτω θα βρείτε εικόνες-βίντεο-λίνκ κ.ά από τη γιορτή αυτή καθώς και άλλο υλικό για το συγκεκριμένο βιβλίο.

 

admin

Related Posts